Πίτσα 3 φορές τη μέρα για ισορροπημένη διατροφή!

Πίτσα 3 φορές τη μέρα για ισορροπημένη διατροφή!Ο Mike Lean, καθηγητής Διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Donnie Maclean ισχυρίζονται ότι παράγουν την πρώτη διατροφικά ισορροπημένη πίτσα στον κόσμο, την οποία μπορεί ο καθένας να καταναλώνει τρεις φορές την ημέρα, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό του.


Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω πίτσα περιέχει το 30% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμινών και ανόργανων συστατικών για έναν ενήλικα, καθώς και το 1/3 της συνιστώμενης ποσότητας θερμίδων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

«Η ιδέα γεννήθηκα από την απογοήτευσή μας σχετικά με τα φαγητά των fast food, που περιέχουν πολύ αλάτι και κορεσμένα λίπη, ενώ τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε κάθε μέρα απουσιάζουν από αυτά τα γεύματα», λέει ο καθηγητής.

Η «υγιεινή» πίτσα ενσωματώνει διάφορα θρεπτικά συστατικά με ασυνήθιστους τρόπους. Για παράδειγμα, τα φύκια περιέχουν μόλις 3,5% νάτριο σε σχέση με το 40% του αλατιού και χρησιμοποιούνται στη ζύμη για να μειώσουν τα επίπεδα αλατιού. Επιπλέον, πειέχουν ιώδιο αλλά και βιταμίνη Β12, ενώ έχουν ωραία γεύση.

Περισσότερο κόκκινο πιπέρι προστίθεται στη σάλτσα ντομάτας για επιπλέον βιταμίνη C, ενώ μαγνήσιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α συμπληρώνουν τον κατάλογο των θρεπτικών συστατικών. «Με την πίτσα αυτή καθένας μπορεί να καλύψει το 30% των καθημερινών αναγκών του σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά, τρώγοντας ισορροπημένα και απολαμβάνοντας παράλληλα το αγαπημένο του σνακ, που είναι πεντανόστιμο!», συμπληρώνει ο Mike.

Οι πρώτοι δοκιμαστές έμειναν ενθουσιασμένοι με το γευστικό αποτέλεσμα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να εντάξουν τη συγκεκριμένη πίτσα στο καθημερινό διαιτολόγιό τους, και μάλιστα τρεις φορές τη μέρα. Άλλωστε, ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα… καταπίνεται πιο εύκολα από ένα χάπι ή μια μεγάλη φρουτοσαλάτα!

Η πώληση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους σε σουπερμάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας.





Ευαγγελία Αναστασάκη-perierga.gr